Casa de la Vila
(Alcover (vila) - Alt Camp)

Alcover - Casa de la Vila, antiga presó

Alcover - Casa de la Vila, antiga presó (Foto: Albert Esteves, 2019)

AutorJoan Montaner (atrib.)
Situació Plaça Nova, 3
Edifici construït l'any 1581 com a casa senyorial, amb funcions d'ajuntament des del segle XIX. Consta de planta baixa i dos pisos, amb porxos constituïts per jàsseres sobre columnes toscanes. La planta baixa mostra el tipus de carreus utilitzats en la construcció, de mida considerable i molt ben polits i escairats. El portal és rectangular, coronat amb un frontó semicircular al timpà del qual hi ha l'escut de la vila. A l'interior es conserva la presó del segle XVI, reoberta l'any 1981. Els pisos superiors presenten una façana dividida en tres trams per pilastres amb capitells jònics i un frontó triangular al capdamunt.

A l'interior de la Casa de la Vila es conserven diversos quadres d'alcoverencs il·lustres: Plàcid Vidal Rosich, Cosme Vidal Rosich, Ramon Barberà Boada, Anton Català Gomis i Antoni Isern Arnau.