Font Vella
(Alcover (vila) - Alt Camp)

Alcover - Font Vella

Alcover - Font Vella (Foto: Albert Esteves, 2019)

TipusFonts, pous i safareigs
Situació Plaça de la Font
Situada just al darrere del frontis de l'Església Vella, és la font més antiga del poble. Segons l'Arxiu Històric del COAC (Tarragona) va ser construïda l'any 1614. D'aquesta època deu ser l'escut de la vila, esculpit en pedra damunt de la font, inscrit dins d'una estrella de vuit puntes acabades en sengles frondes.

En conjunt es tracta d'un dipòsit de planta rectangular, construït amb carreus de pedra sorrenca vermellosa (denominada sauló a la comarca), que fa cantonada entre la plaça de la Font i el carrer Major. En aquest carrer hi ha la font, formant un reclau en el mur, on hi ha la pica i les aixetes. A la pica hi ha inscrita la data de 1931. Originalment, l'edifici de la cisterna sobresortia respecte a la línia del carrer i modernament es va recular per alinear-lo.