Porta de Ca Campanaret
(Alcover (vila) - Alt Camp)

Alcover - Porta de Ca Campanaret (Foto: Albert Esteves, 2019)

Alcover - Ca Campanaret

Alcover - Ca Campanaret (Foto: Albert Esteves, 2019)

Situació Rec, 18
Portal rectangular amb la llinda constituïda per set dovelles col·locades a saltacavall, molt ben tallades, igual que els carreus que conformen els brancals. A les dovelles hi ha tres inscripcions. En una hi podem llegir la data de construcció, 1603, al centre el monograma de Crist amb les lletres (IHS) entrelligades i a l'altra banda les lletres VOTR. Segons assenyala Diego Bertrán* aquestes lletres fan referència a la Venerable Orden Tercera Recoleta, un orde franciscà de caràcter seglar, pel fet que la casa havia estat donada per Esteve Oller al convent franciscà de Santa Anna.

*Diego Bertrán Vallvé: Armorial d'Alcover. Butlletí del Centre d'Estudis Alcoverencs, 1978