Església de Sant Miquel
(Alcover (vila) - Alt Camp)

Alcover - Església de Sant Miquel (Foto: Albert Esteves, 2019)

Alcover - Escultura gòtica original de Sant Miquel (Museu d'Alcover)

Alcover - Escultura gòtica original de Sant Miquel (Museu d'Alcover) (Foto: Albert Esteves, 2019)

Situació Interior del cementiri
Situada extramurs, a l'interior del cementiri municipal, la capella de Sant Miquel és un edifici construït probablement al segle XV, substituint una capella més antiga, documentada des de 1154 o des de 1228 segons les fonts*. Era sufragània de Santa Maria d'Alcover i l'any 1279 disposava d'una capellania.

L'edifici, molt desfigurat, és de factura gòtica, de planta rectangular sostinguda amb arcs diafragma ogivals, amb dos portals adovellats de mig punt, el de la mateixa església i el que donava accés al cementiri. Damunt d'aquest darrer portal hi ha una còpia de la imatge del sant patró (l'original és al Museu Municipal).

*Segons l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya, està documentada des de 1154. Segons Catalunya Romànica ho està des de 1228