Creu del portal de Sant Miquel
(Alcover (vila) - Alt Camp)

Alcover - Creu del portal de Sant Miquel

Alcover - Creu del portal de Sant Miquel (Foto: Albert Esteves, 2019)

Alcover - Creu del portal de Sant Miquel (Foto: Albert Bastardes -del llibre Les Creus al Vent-, 1913)

Alcover - Creu del portal de Sant Miquel (Foto: Josep Salvany -Fons Salvany, Biblioteca de Catalunya-, 1915)

TipusCreus monumentals
Situació Davant del portal de Sant Miquel
Creu moderna que substitueix una antiga creu d'època gòtica o renaixentista, de la qual només n'ha sobreviscut part del pedestal i del fust. Està situada just davant del Portal de Sant Miquel, a l'inici de la carretera de Montblanc, al costat dels safareigs. La creu actual no té res a veure amb l'antiga, tal com podem veure a les fotografies adjuntes.