Cercle d'Amics
(Alcover (vila) - Alt Camp)

Alcover - Cercle d'Amics (Foto: Albert Esteves, 2019)

Alcover - Cercle d'Amics (Foto: Albert Esteves, 2)

TipusAteneus i centres socials
Situació Plaça del Portal, 2
L'entitat del Cercle d'Amics va ser fundada l'any 1901 com una escissió de la societat recreativa La Dàlia, capitanejada per Lluís Escoté. Sembla que la representació d'una obra teatral titulada Electra va ser qualificada d'immoral per aquest grup de socis que, per aquest motiu, van decidir crear una nova entitat. Inicialment van estar ubicats a Ca Torret, al carrer Major, posteriorment a Ca Figuerola, a la plaça Nova, fins que, l'any 1927 van construir l'actual local, ampliat amb una sala d'espectacles l'any 1964. L'edifici, de referències classicistes, combina l'acabat llis amb elements sobresortits de maó vist, com les columnes, les cornises o els marcs de les obertures.

Els terrenys van pertànyer al doctor Domingo Martí.