Església de Sant Joan Baptista (Can Bros)
(Martorell - Baix Llobregat)

Martorell - Església de la Colònia de Can Bros (Foto: Albert Esteves, 2019)

Martorell - Església de la Colònia de Can Bros (Foto: Albert Esteves, 2006)

AutorJoaquim Bassegoda Amigó
Situació Colònia Can Bros
Necessita intervenció urgent
Donada la llunyania de colònia de Can Bros del centre de la vila i de la parròquia de Martorell, la necessitat d'una església que donés servei als seus habitants era manifesta des de mitjan segle XIX, quan alguns empresaris van demanar al bisbe de Barcelona que la capella de la Torre Elies pogués ser d'ús públic. Davant de la negativa, Miquel Catarineu es va comprometre a construir una església, la qual va ser encarregada per la seva vídua, l'any 1895, a Joaquim Bassegoda. Va ser consagrada l'any 1896.

És un temple de nau única, d'estil neogòtic, de planta rectangular, reforçada amb contraforts, i absis poligonal. La porta principal, d'arquivoltes apuntades, està situada al frontis i presidida per una imatge de sant Joan Baptista. Al capdamunt hi ha un campanar d'espadanya, de dos ulls.