Església de la Mare de Déu de l'Esperança
(Barcelona | Baró de Viver - Barcelonès)

Barcelona - Església de la Mare de Déu de l'Esperança

Barcelona - Església de la Mare de Déu de l'Esperança (Foto: Albert Esteves, 2019)

AutorAlfonso Pérez Guerra
Situació Plaça de Veracruz, 1
La parròquia de la Mare de Déu de l'Esperança es va crear l'any 1960 tot i que en aquell moment encara no estava construïda l'església. L'any 1965 es va inaugurar un "complex cultural religiós", segons cita literal, per cobrir diverses necessitats socials (cursos d'electromecànica, batxillerat, locals de reunió i altres). Gradualment, l'escola l'Esperança va anar ampliant ensenyaments.

Entre 1977 i 1981, es va alçar l'edifici de l'església. De línies prismàtiques, amb el campanar a la cantonada, destaca pel seu acabat que combina panys de maó vermell i de formigó gris.