Pont de les Maletes
(Barcelona | Baró de Viver - Barcelonès)

Barcelona - Pont de les Maletes

Barcelona - Pont de les Maletes (Foto: Albert Esteves, 2019)

AutorFernando Bravo García
Situació Plaça Cívica Baró de Viver
El monument Pont de les Maletes, inaugurat l'any 2015 quan es va obrir la plaça Cívica, va ser triat pels veïns del barri a través d'un procés participatiu. Està constituït per deu maletes de ferro colat, de diferent mida, disposades separadament sobre un passadís al centre de la plaça i, entre ells, un pont de formigó, sense ull, cobert amb travesses de fusta. Les maletes simbolitzen el fenomen de la immigració, que va constituir l'origen del barri, i el pont representa alhora la unió, de terres i de gent, i allò que permet el pas cap a una vida millor.