Grup Escolar Baró de Viver
(Barcelona | Baró de Viver - Barcelonès)

Barcelona - Grup Escolar Baró de Viver (Foto: Albert Esteves, 2019)

TipusEdifici escolar
AutorOriol Bohigas, Josep M. Martorell
Situació Tucumán, 1-7
Va ser una de les primeres obres d'Oriol Bohigas i Josep Martorell, projectada els anys 1956-57. Amb coberta plana i estructurada en una sola planta, possible gràcies a la llargària del solar. Estava construïda amb una retícula de formigó armat combinada amb maó vist als tancaments, a la vista, a la manera brutalista. Tot plegat ha estat modificat amb el temps.

Originalment, tenia seccions diferenciades per a nois i noies, amb cinc aules a cada secció, totes elles amb accés directe als patis. La separació visual entre ambdues seccions l'efectuava una escultura de Moisès Villèlia amb elements verticals de fibrociment, molt semblant a la que actualment es pot veure als jardins de Cap Roig de Calella de Palafrugell.