Cases del segle XVIII
(Pineda de Mar - Maresme)

Pineda - Cases del segle XVIII (Foto: Maite Sújar, 1997)

Pineda  Cases del segle XVIII

Pineda Cases del segle XVIII (Foto: Maite Sújar, 1997)

Situació Carrer Ciutadans / Carrer Major i voltants
La fesomia urbana de Pineda havia canviat ben poc al llarg dels segles XVII i XVIII. Es a partir del darrer terç del segle XVIII que algunes antigues cases del nucli antic son substituïdes per nous edificis de planta baixa i dos pisos, caracteritzats per les façanes simètriques, amb balcons i finestrals de llinda recta i una marcada austeritat decorativa.

Podem trobar exemple d'aquest tipus de construcció a Can Mallol, al carrer Ciutadans, 3, un edifici del 1776 que manté l'estructura original excepte la planta baixa, modificada per al seu ús comercial.