Presó de la Trinitat
(Barcelona | Trinitat Vella - Barcelonès)

Barcelona - Presó de la Trinitat

Barcelona - Presó de la Trinitat (Foto: Albert Esteves, 2019)

Situació Pare Manjón, 2
La presó de dones de la Trinitat va ser construïda l'any 1963 per allotjar les recluses de la clausurada presó de les Corts, entre elles moltes preses polítiques. Va ser gestionada fins a l'any 1978 per les monges de l'orde de les Croades Evangèliques de Crist Rei, de tendència feixista. L'any 1983 es va convertir en Centre Penitenciari de Joves. L'any 2009 va començar el seu enderrocament parcial.

Abans de la construcció de la presó, aquest indret -conegut com les Forques de la Trinitat- era una zona deshabitada. El disseny arquitectònic responia a criteris molt moderns, sense reixes ni garites de vigilància, amb una bona il·luminació i ventilació.