Escultura Yo, América
(Barcelona | Bon Pastor - Barcelonès)

Barcelona - Escultura Yo, América

Barcelona - Escultura Yo, América (Foto: Albert Esteves, 2019)

AutorAlberto Cavazos
Situació Plaça de Monterrey
Obra donada per l'escultor mexicà Alberto Cavazos i l'Ajuntament de Monterrey, inaugurada pel seu alcalde i el de Barcelona l'any 1995. És la reproducció d'una escultura del mateix autor situada a l'esmentada ciutat, realitzada l'any 1977. Està feta amb planxa d'acer pintada en vermell i pesa unes 5 tones.

Des del punt de vista formal, representa la figura d'una dona, perfilada com si fos un dibuix, entre figuratiu i abstracte. Si s'observa frontalment, es distingeix molt bé el cap de la dona, girat de perfil, amb el gran buit que forma la cabellera, així com els braços i els dos cilindres que representen els pits. A mesura que observem l'escultura més lateralment va perdent la figuració per convertir-se en una forma completament abstracta.