Obelisc de Bon Pastor
(Barcelona | Bon Pastor - Barcelonès)

Barcelona - Obelisc de Bon Pastor

Barcelona - Obelisc de Bon Pastor (Foto: Albert Esteves, 2019)

AutorAlberto Fraile Escobar
Situació Carrer de Sant Adrià, 168, interior de l'illa
A l'interior d'una illa de cases del carrer Sant Adrià hi ha una placeta pública enjardinada que constitueix un d'aquests espais anònims i desconeguts per la gent de fora del barri, que tenen l'encant de la senzillesa i de la tranquil·litat que suposa estar separat de les vies transitables.

Al centre d'aquesta plaça hi havia hagut una font-fanal, dissenyada pel despatx d'arquitectura d'Oriol Bohigas, que l'any 1992 es trobava molt degradada. Els veïns van demanar a l'Ajuntament la seva substitució per una escultura, de fet, un senzill obelisc que originalment era del color blanc del formigó i que després es va pintar amb el color rogenc de les façanes que l'envolten.