Mercat de Felip II
(Barcelona | La Sagrera - Barcelonès)

Barcelona - Mercat de Felip II (Foto: Ribas&Ribas Arquitectes)

TipusMercat
AutorEstudi AGR: Josep Ribas, Josep Anglada, Daniel Gelabert
Situació Felip II, 118
Construït l'any 1966 a la confluència del barri de Navas amb el dels Indians, en una època en què la intensa migració va propiciar l'aparició de nous barris perifèrics necessitats de tota mena de serveis. Així, durant els anys seixanta i primera meitat dels setanta van sorgir un gran nombre de nous mercats municipals, entre els quals aquest de Felip II, inicialment conegut com a Mercat de la Meridiana.

L'edifici, de planta gairebé triangular, queda entatxonat entre altres construccions. La seva estructura està suportada amb pòrtics de formigó. L'exterior es caracteritza pels acabats de formigó amb relleus irregulars i per les curioses claraboies de la coberta, de referència gaudiniana, que semblen barrets o xemeneies, acabats amb llosetes de gres i cúpules de metacrilat.