Mas Sant Antoni
(Cunit - Baix Penedès)

Cunit - Mas Sant Antoni

Cunit - Mas Sant Antoni (Foto: Albert Esteves, 2006)

Situació Carretera de Sant Antoni, camí de l'Arboç
Edifici rural aïllat construït o reformat el 1901. Té una estructura de tres cossos, el central de tres plantes i els laterals de dues, amb una característica torre de planta quadrada coronada amb una galeria oberta amb teulat a quatre aigües. El portal és d'arc escarser. El pis principal té un balcó amb barana de ferro, mentre que les golfes s'obren amb una finestra geminada flanquejada per dos ulls de bou. Presideix la façana un capcer on hi ha un rellotge de sol amb la inscripció 1901.

R. Tarradas afegeix la següent informació:
La casa acogió al rey Leopoldo III de Bélgica durante un periodo de varios meses tras su abdicación.
Ha sido desde su origen propiedad de la familia Bulto. En la guerra civil fue hospital y en su fachada posterior aun se ven marcas de artillería lanzada hacia la casa.
Fue la primera casa de la zona con electricidad y teléfono. La finca esta en el linde de Cubellas y Cunit.