Saló Central
(Barcelona | Sant Andreu - Barcelonès)

Barcelona - Gran de Sant Andreu, 176

Barcelona - Gran de Sant Andreu, 176 (Foto: Albert Esteves, 2019)

Situació Carrer Gran de Sant Andreu, 176
En aquest edifici es va ubicar el primer cinema de Sant Andreu, el Saló Central, que es va obrir l'any 1905. Inicialment oferia cinema mut i, cap als anys trenta, va combinar-lo amb els espectacles de cabaret. Durant la Guerra Civil s'hi van ubicar uns menjadors populars i, un cop acabada, l'Auxili Social. Amb els canvis de funció la planta baixa s'ha vist molt alterada i ja no s'adiu gens amb la planta pis. Aquesta, en canvi, conserva l'estructura i decoració originals, amb arcs cecs, pinacles, relleus i esgrafiats. Destaca especialment el treball de forja de la barana, on podem entreveure les inicials JP.