Escola Sant Jordi
(Pineda de Mar - Maresme)

TipusEdifici escolar
EstilRacionalisme - Moviment Modern
AutorMBM (Oriol Bohigas, Josep M. Martorell, David Mackay)
Situació Balmes / Tribala
Entre els carrers Balmes, Tribala i Jacint Verdaguer hi ha l'escola Sant Jordi, obra dels arquitectes Oriol Bohigas, Josep M. Martorell i David Mackay, del 1967.

L'interès d'aquest edifici radica en el seu plantejament conceptual, basat en una nova interpretació de l'arquitectura escolar com a element actiu al servei de la pedagogia.
L'edifici, organitzat entorn d'uns espais comuns, tendeix a la reducció dels passadissos, l'especialització funcional de les aules i un sentit d'unitat en la distribució dels espais que permet la interrelació i l'adaptació a les diverses activitats col·lectives.

S'estructura en una planta baixa, on hi ha els diferents espais comuns, com la biblioteca o la sala d'actes, una planta pis que agrupa la major part d'aules, i un terrat on hi ha el pati i la pista poliesportiva. Els acabats exteriors de façanes i murs són de maó vist.