Edifici Biscaia
(Barcelona | Navas - Barcelonès)

Barcelona - Biscaia, 340 (Foto: Anna Corcoll, 2019)

EstilRacionalisme - Moviment Modern
AutorAntoni de Moragas Gallissà
Situació Biscaia, 340
Edifici construït entre 1968 i 1972, per l'arquitecte i dissenyador Moragas Gallissà, que va pertànyer al Grup R.

Moragas es va fer promotor ell mateix de blocs d'habitatge, com aquest gran volum entre mitgeres i en xamfrà. Planeja obres amb una rotunda estructura de formigó armat i gran funcionalitat quant a les distribucions i els espais comuns, a les quals dotava de detalls decoratius amb materials tradicionals: combinacions amb el maó, combinacions amb les rajoles vidriades (Moragas fou col·leccionista de ceràmica) i la fusta, tot prestant gran atenció als detalls, com es pot apreciar al vestíbul. Dissenya les làmpades, els mobles, les bústies... i altres elements, amb el record permanent del modernisme i del seu ancestre, l'arquitecte modernista Antoni Maria Gallissà.