Casa del carrer Sant Sever, 1
(Barcelona | El Call - Barcelonès)

Barcelona - Sant Sever, 1

Barcelona - Sant Sever, 1 (Foto: Albert Esteves, 2019)

Situació Sant Sever, 1
La construcció d'aquesta casa es degué produir al llarg del segle XVI tot i que les transformacions sofertes als segles XVIII i XX n'han alterat força l'aspecte. Com era habitual als palaus renaixentistes, té un pati interior d'on neix l'escalinata que condueix al pis principal. Engalanat a inicis del segle XX amb mosaics i reixes de forja, és encara l'àmbit més interessant de la casa. A l'exterior, al reclau que fa la façana per adequar-se a la diferent amplada del carrer, es conserva una finestra d'arc conopial, habitual al segle XVI. L'acabat exterior de les façanes, en canvi, amaga l'aparell original amb un encintat que imita un enfilat de carreus.