Granja del carrer Banys Nous
(Barcelona | El Call - Barcelonès)

Barcelona - Granja del carrer Banys Nous, pany de muralla

Barcelona - Granja del carrer Banys Nous, pany de muralla (Foto: Albert Esteves, 2019)

TipusEstabliment comercial
Situació Banys Nous, 4
Establiment inaugurat l'any 1872, tot i que el mobiliari exterior és d'època més tardana. Originalment, era una vaqueria, amb l'estable situat a l'interior del recinte. La decoració en façana presenta uns muntants de fusta amb relleus florals al capdamunt, que descansen sobre uns plafons de marbre rosa. El disseny de la porta, de perfils arrodonits, s'inscriu dins l'estètica pròpia del Modernisme. De l'interior destaca l'arrambador de rajoles vidriades i sanefa a la part superior. Conserva el moble de les neveres de gel.

Al fons del local es va descobrir, en unes reformes de l'any 1977, un pany de l'antiga muralla de la ciutat, que es va deixar a la vista (vegeu fitxa específica).