Antiga Filatèlia Monge
(Barcelona | El Pi - Barcelonès)

Barcelona - Antiga llenceria Jaumà, inicis del segle XX

TipusEstabliment comercial
AutorEusebi Calonge, ebenista
Situació Pi, 16
Als baixos del palau Castell de Pons hi va haver, fins ben entrat el segle XXI, la Filatèlia Monge, la qual havia substituït en aquell local -i en va heretar tot l'aparell de la façana- un comerç denominat A. Jaumà, dedicat a la venda de confecciones, equipos y canastillas. La façana d'aquest comerç va ser dissenyada l'any 1904 per Eusebi Calonge, un ebenista que havia treballat amb Gaudí. Va ser realitzada amb fusta de caoba procedent de Cuba i destaca pel finíssim treball de talla de la fusta, amb relleus del més pur regust modernista.

L'any 1948 la família Jaumà va traspassar el local a Aurelià Monge, que hi va instal·lar una botiga de filatèlia. Amb la transformació de tot el palau en una galeria comercial, l'any 2016 la fusteria de la botiga va ser reinstal·lada a la façana lateral de l'edifici, al núm. 16 del carrer del Pi.

Al seu costat hi ha La Pineda, fundada l'any 1930, i la popular pastisseria Fargas, en la seva nova ubicació, després de ser traslladada des de la cantonada del mateix edifici.