Castell de Llorenç
(Llorenç del Penedès - Baix Penedès)

Llorenç del Penedès - Castell

Llorenç del Penedès - Castell (Foto: Albert Esteves, 2018)

Llorenç del Penedès - Castell (Foto: Albert Esteves, 2006)

Situació Plaça del Castell
El castell de Llorenç està documentat des del segle XIV. Des del 1371 va pertànyer a la família Tous i després va passar a mans dels Desbosc i dels Cuixà. Durant el segle XVIII va ser propietat dels barons de Maldà.

L'edifici actual és un gran casal refet durant el segle XIX tot i que conserva elements antics. La restauració es va inspirar en molts detalls dels castells medievals: coronament amb merlets, arcades ogivals, torres i baluards. Davant la façana principal hi ha un gran pati tancat amb un portal adovellat. Damunt del portal destaca un sarcòfag d'època gòtica amb quatre escuts, molt desgastats. Hi ha la data gravada de 1848.