Santa Maria del Pi. Imatge gòtica de la Mare de Déu
(Barcelona | El Pi - Barcelonès)

Església de Santa Maria del Pi: imatge gòtica de la Mare de Déu

Església de Santa Maria del Pi: imatge gòtica de la Mare de Déu (Foto: Raimon, 2013)

Església de Santa Maria del Pi: imatge gòtica de la Mare de Déu (Foto: Albert Esteves, 2019)

Situació Interior de l'església del Pi
És una imatge de pedra de mitjan segle XIV, que es considera propera al taller de l'escultor Pere Moragues. Estava situada al timpà de la porta principal de l'església fins que, després de la darrera restauració, va ser instal·lada al presbiteri. Podem veure com la Verge no té una posició rígida sinó sinuosa, com en moviment.

Segons la tradició, aquesta imatge va ser trobada al mateix lloc on ara hi ha l'església, amagada dins la soca d'un pi que un pescador volia tallar per fer-se una barca. El que sí que és cert és que -sorprenentment- ha pogut sobreviure a les destrosses de 1714 i de 1936.