Domus romana del carrer Avinyó
(Barcelona | Palau - Barcelonès)

Barcelona - Domus romana del carrer Avinyó

Barcelona - Domus romana del carrer Avinyó (Foto: Albert Esteves, 2019)

TipusJaciment arqueològic
Situació Avinyó, 15
Situada just a l'antic suburbium de muralla romana de Barcino, va ser la llar d'una família benestant d'època romana, d'entre els segles I i III dC. Està situada al subsol d'una casa del carrer Avinyó i va ser descoberta arran d'una rehabilitació de l'any 2004 i restaurada posteriorment.

El més destacat de les restes conservades són les pintures murals, pintades al fresc, considerades pels experts d'una gran qualitat tècnica. La temàtica combina elements geomètrics, arquitectònics i florals amb escenes mitològiques, com el rapte de Ganimedes, relacionada, com d'altres, amb religions mistèriques.

En l'actualitat les restes estan museïtzades i formen part del conjunt del Museu d'Història de Barcelona MUHBA.