Casa Isidre Sicart
(Barcelona | Palau - Barcelonès)

Barcelona - Avinyó, 27-29. Plànol. Arxiu Municipal Contemporani de Barcelona

EstilRomanticisme
AutorElies Rogent Amat
Situació Avinyó, 27-29 / Comtessa de Sobradiel, 2
Edifici de dimensions notables, construït l'any 1859 dins del projecte urbà derivat de l'enderrocament de l'antic Palau Reial Menor. Té façanes al carrer Avinyó i al nou carrer sorgit de la nova urbanització, el carrer Comtessa de Sobradiel. Interiorment, es configura al voltant de diversos patis, dos dels quals configurats amb galeries. Exteriorment, es caracteritza per l'habitual jerarquia de plantes, amb balcons correguts al pis principal i els altres individuals i d'amplada decreixent en alçada. L'acabat de la planta baixa és un especejament horitzontal d'estuc imitant carreus, que es repeteix en alçat en els eixos configurats per les portes de veïns.