Casa Josep Carulla
(Barcelona | Façana Marítima - Barcelonès)

Barcelona - Passeig Colom, 24 (Foto: Albert Esteves, 2007)

Barcelona - Passeig Colom, 24, plànol 1921 (Arxiu Municipal de Barcelona)

AutorEnric Mora Gosch
Situació Pg. Colom, 24
Edifici en cantonada fruit de la reforma d'un edifici més antic, projectada l'any 1921 per convertir-lo en un edifici d'oficines. En la memòria del projecte s'especifica la voluntat de dotar la reforma de este edificio de un cierto carácter de monumentalidad, aún en perjuicio del coste de la obra, i es justifica atenent al fet que per la seva situació és el vestíbulo de la Ciudad para los viajeros que llegan por la puerta del mar. Aquesta "monumentalitat" ve donada, en primer lloc, per la balustrada que recorre les dues façanes del primer pis i, especialment, per les pilastres que separen els eixos de les obertures, ornamentades amb capitells de referència jònica, que sostenen un entaulament a manera de cornisa que separa l'àtic de la resta de l'edifici. També és força treballada la cornisa, ressaltada amb mènsules motllurades, molt sobresortida. Han desaparegut els gerros de pedra que la coronaven.

Sorprèn que aquest edifici estigui exclòs del Catàleg del Patrimoni de l'Ajuntament de Barcelona.