Antic Borsí: Escultura dedicada a la Indústria
(Barcelona | Palau - Barcelonès)

Barcelona - Antic Borsí: Escultura dedicada a la Indústria (Foto: Albert Esteves, 2019)

Barcelona - Antic Borsí: Escultura dedicada a la Indústria (Foto: Albert Esteves, 2007)

AutorJoan Roig Solé
Situació Avinyó, 23
Presidint la façana de l'edifici del Casino Mercantil o Borsí hi ha dues escultures relacionades amb la funció comercial i mercantil de l'entitat, dedicades a la Indústria i al Comerç. Són dues escultures de pedra, de referència clàssica, situades en sengles fornícules que emmarquen la porta principal. Van ser realitzades l'any 1888.

La Indústria està representada per una imatge femenina amb indumentària clàssica, que sosté un engranatge industrial. El vestit està ornamentat amb abelles i flors, una al·legoria de la laboriositat i del treball en equip. Lídia Català ens diu que L'artista intenta copsar la clàssica expressió de serenitat idealitzada del rostre, mitjançant unes faccions perfectes i una mirada altiva, les quals estan complementades per l'acurat trenat del pentinat coronat amb una tiara.