Guanteria Alonso
(Barcelona | Santa Anna - Barcelonès)

Barcelona - Guanteria Alonso (Foto: Enric, 2017)

Barcelona - Guanteria Alonso (Foto: Valentí Pons, 2022)

TipusEstabliment comercial
Situació Santa Anna, 29
Botiga emblemàtica que ocupa una part dels baixos de l'antiga Casa dels Canonges de Santa Anna. Data de l'any 1907 i va ser fundada per les germanes Mañós Barrera. L'any 1973 va ser adquirida per la família Alonso, que va mantenir intacta la decoració modernista original, tant a l'exterior com a l'interior.

A l'exterior podem veure els tres muntants dels aparadors de fusta, ancorats sobre sòcols de marbre negre. Els calaixos amb el nom de l'establiment tenen un perfil sinuós, molt propi del modernisme, igual que l'estructura de fusta de les vitrines. A l'interior es conserven els armaris i les prestatgeries originals.