Casa Narcís Vilahur
(Barcelona | Santa Anna - Barcelonès)

Barcelona - Canuda, 23 (Foto: Albert Esteves, 2020)

Barcelona - Canuda, 23 (Foto: Albert Esteves, 2007)

AutorAntoni de Facerias Marimon
Situació Canuda, 23 / Plaça Vila de Madrid
Edifici entre mitgeres construït l'any 1890 per Joan Aribau i reformat en estil modernista l'any 1907, després de ser adquirit per Narcís Vilahur. La reforma va ser projectada per Antoni de Facerias (Barcelona, 1846 - 1918), un arquitecte modernista poc conegut, però que ha deixat un gran nombre d'obres. La casa està situada en un solar força estret que, quan es va construir, no donava a la plaça sinó al desaparegut convent de Santa Teresa. La decoració és l'habitual en el modernisme: relleus florals amb tiges recaragolades i esgrafiats amb garlandes.