Casa Martínez Salcido
(Barcelona | Via Laietana - Barcelonès)

Barcelona - Comtal, 32 (Foto: Albert Esteves, 2020)

Barcelona - Comtal, 32 (Foto: 2020)

AutorCèsar Martinell Brunet / Josep Domènech Mansana
Situació Comtal, 32 / Magdalenes, 29-31
Edifici d'oficines situat en la convergència dels carrers Comtal i Magdalenes, però obert a la Via Laietana. Va ser projectat l'any 1920 dins d'un estil monumentalista amb referències classicistes. Està concebut amb dos eixos principals, on hi ha sengles portes flanquejades amb columnes, un al carrer Comtal, on es projecta exteriorment amb balcons arrodonits que ens recorden l'art déco, i l'altre a la cantonada, amb una concepció idèntica. Tots els eixos verticals estan ressaltats amb pilastres d'ordre gegant els capitells de les quals enllacen amb un entaulament corregut que separa la planta superior de la resta de l'edifici.