Edifici del carrer Moles, 5
(Barcelona | Santa Anna - Barcelonès)

Barcelona - Moles, 5

Barcelona - Moles, 5 (Foto: Albert Esteves, 2020)

Barcelona - Moles, 5 (Foto: Albert Esteves, 2007)

Situació Moles, 5
Necessita intervenció urgent
Edifici entre mitgeres del segle XVIII, amb els baixos de pedra i portal d'arc escarser. Estava decorat amb uns esgrafiats estil Lluís XV que amb prou feines s'entreveuen a causa del seu enorme desgast. El que sí que es pot llegir encara amb claredat és la data de 1792.

Ramon Nonat Comas, en el seu recull d'esgrafiats de l'any 1913, els descriu de la següent manera: En el primer piso presenta la figura de un niño de robustas formas empuñando una hoz con la mano derecha y un manojo de trigo con la izquierda. En el segundo, un medallón con el busto de Marte y dos floreros; en el tercero, una cesta provista de frutas, lo mismo que en el cuarto. No faltan en los paramentos más reducidos adecuados accesorios que contribuyen al mejor buen efecto del conjunto.