Hotel Duquesa de Cardona
(Barcelona | Façana Marítima - Barcelonès)

Barcelona - Mercè, 18

Barcelona - Mercè, 18 (Foto: Albert Esteves, 2020)

EstilRomanticisme
Situació Mercè, 18
Edifici d'origen molt antic, que al segle XVI va pertànyer a la família Cardona. L'actual construcció data de l'any 1850, quan encara no s'havia enderrocat la muralla de Mar i, per tant, la façana principal era la que donava al carrer de la Mercè, que manté el seu aspecte original gairebé intacte. Aquesta façana està decorada amb medallons, amb bustos femenins. En obrir-se el Passeig de Colom, la façana que s'obre el mar es va convertir en la principal.

L'any 2003, Casilda-Ghislaine Guerrero Fernández de Córdoba, XXI Duquessa de Cardona, va autoritzar l'ús del seu títol per donar nom a l'hotel.