Capella del Bon Consell
(Barcelona | Casa de la Ciutat - Barcelonès)

Barcelona - Casa de la Ciutat. Capella del Bon Consell (Foto: Oscar Valencoso, 2011)

Barcelona - Casa de la Ciutat. Capella del Bon Consell (Foto: Mutari , 2007)

AutorEnric Monjo Garriga
Situació Plaça de Sant Jaume. Interior de l'Ajuntament
Quan es va fer el Saló de Cròniques va quedar un espai mort que es va decidir convertir en una petita capella, accessible només des d'aquella sala. L'obra va ser realitzada entre 1958 i 1966 per l'escultor Enric Monjo (Vilassar de Mar, 1895 – 1976). Està decorada amb grans retaules i plafons d'alabastre, combinats amb elements de fusta. El principal està presidit per una imatge de la Verge de Montserrat, envoltada de personatges contemporanis (entre els quals el mateix alcalde Porcioles) que li fan reverència. A la part alta hi ha un conjunt d'imatges de sants vinculats a la ciutat. Als murs laterals hi ha sengles retaules dedicats a la glorificació de la Verge i al naixement de Jesús. Al sostre hi ha una lluerna que representa el cel, amb els símbols de la Divinitat al centre.