Cereria Subirà
(Barcelona | Barri de la Catedral - Barcelonès)

Barcelona - Cereria Subirà (Foto: Albert Esteves, 2020)

Barcelona - Cereria Subirà (Foto: Albert Esteves, 2007)

TipusEstabliment comercial
Situació Baixada Llibreteria, 7
La primera botiga vas ser fundada el 1761 per Jacint Galí al carrer de l'Argenteria, i continuada després per Martí Prat, que havia estat encarregat de l'obrador. Quan l'obertura de la Via Laietana va afectar l'establiment, aquest va traslladar-se a l'actual edifici, ocupant una botiga de roba fundada l'any 1847 i coneguda com La Argentina. Després de la Guerra Civil va passar a mans del cerer de Vic Paulí Subirà i posteriorment l'activitat va ser continuada per la seva família.

Del seu interior cal destacar-ne el mobiliari, aprofitat de l'antiga botiga vuitcentista i, especialment, la doble escalinata, presidida per dues figures femenines de ferro que sostenen un llum. L'any 1969 va ser afectada per un incendi que va estar a punt de malmetre tot el negoci. Va ser restaurada per Josep M. Botey l'any 1983.