Confiteria La Colmena
(Barcelona | Barri de la Catedral - Barcelonès)

Barcelona - Confiteria la Colmena (foto antiga) (Foto: www.pastisserialacolmena.com)

TipusEstabliment comercial
AutorCèsar Martinell Brunet
Situació Plaça de l'Àngel, 12
És una de les pastisseries més antigues de Barcelona. Es desconeix la data de la seva fundació, però se sap que originalment estava situada al núm. 11 del carrer Baixada de la Presó (ara Baixada de la Llibreteria), just al davant de la seva ubicació actual. L'any 1849 era propietat de Rossend Abella. L'any 1868 l'establiment va ser adquirit per la família Costa, es va traslladar al seu emplaçament actual i va passar a denominar-se La Colmena. A començament del segle XX va canviar de mans diverses vegades, fins que l'any 1927 va passar a mans dels germans Josep i Francesc Roig Manubens, els descendents dels quals encara regenten la botiga.

L'estructura actual de la botiga va ser dissenyada l'any 1950 per Cèsar Martinell. Situada en un xamfrà, té entrades pels dos carrers i un doble espai de vitrines al carrer Baixada de la Llibreteria. Conserva intactes les fusteries dels tancaments i els vidres amb el nom de l'establiment esgrafiat.