Can Sunyol
(Castellví de Rosanes - Baix Llobregat)

Castellví de Rosanes - Can Sunyol (Foto: Francesc Vidal-Barraquer, 2023)

Castellví de Rosanes - Can Sunyol (Foto: Albert Esteves, 2008)

Castellví de Rosanes - Can Sunyol (Foto: Albert Esteves, 2006)

Situació Carretera Martorell - Gelida, Km 4
Masia del segle XVI, actualment convertida en restaurant. A la clau del portal adovellat que dóna accés al clos hi figuren dues dates: 1593 i 1744, evocant probablement la data de construcció i la data de reforma. La nissaga dels Sunyol està documentada des de mitjan segle XVI i el seu cognom es va mantenir per línia directa fins al segle XX, quan emparentà per matrimoni amb els Almirall. La masia és de tipus basilical, amb la coberta a dos vessants. La porta és adovellada i les finestres conserven les llindes, ampits i brancals de pedra rogenca ben tallada.