Casal dels Salbà (Casal de Cultura)
(La Bisbal del Penedès - Baix Penedès)

La Bisbal del Penedès - Casal dels Salbà, festejadors (Foto: Albert Esteves, 2006)

La Bisbal del Penedès - Escut dels Salbà

La Bisbal del Penedès - Escut dels Salbà (Foto: Albert Esteves, 2006)

Situació Plaça Major
L'antic casal senyorial de la família Salbà, també conegut com castell de la Bisbal, està documentat des del segle XIV. Els Salbà van ser barons de la Bisbal durant els segles XIV al XVII. Després passà per matrimoni a la família Vilallonga, la qual el va deixar abandonat entrat el segle XVIII. Es va mantenir dempeus fins a finals del segle XIX i després les seves restes van ser aprofitades per a noves edificacions. A finals del segle XX l'ajuntament va adquirir aquestes cases per construir-hi el Casal Municipal de Cultura. Aquest modern edifici ha mantingut les escasses restes de l'antic casal, que encara poden contemplar-se tant a l'exterior com a l'interior del recinte.

De l'exterior destaquen els dos finestrals, de tradició gòtica. A l'interior s'han mantingut diversos elements arquitectònics, finestres, festejadors, el pou, i una estança amb arcs de mig punt ha estat convertida en un petit teatre-auditori.