Escultura Tors de Dona
(Barcelona | Casa de la Ciutat - Barcelonès)

Barcelona - Casa de la Ciutat. Tors de Dona (E. Casanovas) (Foto: Albert Esteves, 2007)

Barcelona - Casa de la Ciutat. Tors de Dona (E. Casanovas) (Foto: Jordiferrer, 2012)

AutorEnric Casanovas
Situació Casa de la Ciutat. Vestíbul
Obra en pedra calcària de l'escultor noucentista Enric Casanovas i Roy (Sant Martí de Provençals, Barcelona, 1882 - Barcelona, 1948). Es tracta del tors d'una dona jove, sense les extremitats, de formes suaus i arrodonides, i expressió serena, molt en la línia de l'ideal de bellesa clàssica que reivindicava el Noucentisme.

L'escultura va estar molts anys als magatzems municipals fins que Oriol Bohigas va decidir instal·lar-la al nou parc de l'Espanya Industrial, l'any 1985. En ser objecte de reiterades agressions, l'any 1995 es va optar per retirar-la i substituir-la per una rèplica en bronze, i l'obra original es va situar al vestíbul de l'Ajuntament de Barcelona.