Escultura Dona Asseguda
(Barcelona | Casa de la Ciutat - Barcelonès)

Barcelona - Casa de la Ciutat. Dona asseguda (M.Hugué) (Foto: Albert Esteves, 2007)

Barcelona - Casa de la Ciutat. Dona asseguda (M.Hugué) (Foto: Mutari, 2007)

AutorManolo Hugué
Situació Casa de la Ciutat. Vestíbul
Manolo Hugué (Barcelona, 1872 - 1945), artista vinculat inicialment amb el Modernisme però que després va desenvolupar un estil molt personal, va realitzar aquesta peça -la més gran de la seva producció-, originalment en guix, entre els anys 1930-1931. L'any 1980 es va fer una edició pòstuma en bronze, de set exemplars.

La temàtica de la dona asseguda a terra va ser una de les constants en l'obra d'Hugué, si bé la major part de produccions eren de dimensions molt més reduïdes. En aquesta obra, de gran dinamisme, la figura en moviment sinuós i amb les cames obertes s'allunya força del classicisme lànguid que havia produït el Noucentisme en peces de temàtica similar.