Escultura La Puixança
(Barcelona | Casa de la Ciutat - Barcelonès)

Barcelona - Casa de la Ciutat. La Puixança (Clarà)

Barcelona - Casa de la Ciutat. La Puixança (Clarà) (Foto: Albert Esteves, 2023)

AutorJosep Clarà Ayats
Situació Casa de la Ciutat. Vestíbul
L'origen d'aquesta obra és una primera versió molt petita, de 85 cm, realitzada per l'artista l'any 1935. L'any 1940 va ser exposada ja en el seu actual format, i l'any 1982 es va dipositar al vestíbul de la Casa de la Ciutat. Amb tot, l'obra que ara podem contemplar en aquest emplaçament és una versió que estava ubicada al Museu d'Olot i que l'any 1997 va substituir l'original, que ara forma part de l'exposició permanent del MNAC.

Josep Clarà (Olot, 1878 - 1958) es manifesta en aquesta obra com un dels principals exponents del Noucentisme. És una figura de dona jove, dreta, gairebé hieràtica, amb formes arrodonides, que enllaça amb la tradició clàssica i amb el mediterranisme sobre els quals es fonamentaria l'ideal artístic noucentista.