Casa Josep Altés
(Barcelona | Barri de la Catedral - Barcelonès)

Barcelona - Baixada de la Llibreteria, 2

Barcelona - Baixada de la Llibreteria, 2 (Foto: Albert Esteves, 2020)

Situació Baixada Llibreteria, 2
Casa en cantonada, construïda al segle XVIII en un solar de dimensions molt reduïdes. Consta de planta baixa, entresol i quatre pisos. És una de les poques cases que conserven la volada, la major part de les quals van ser derruïdes en època de Carles IV pel perill que suposaven quan es desprenien. És una estructura sobresortida recolzada en bigues de fusta i revoltons. La llicència de construcció d’aquesta volada data del 1750, sol·licitada per l’impressor Josep Altés. Destaquen també els esgrafiats, tot i que els actuals són fruit d'una restauració moderna que recrea els originals.