Església parroquial de Santa Maria
(La Bisbal del Penedès - Baix Penedès)

La Bisbal del Penedès - Església de Santa Maria

La Bisbal del Penedès - Església de Santa Maria (Foto: Graciel·la Vidal, 2014)

La Bisbal del Penedès - Església de Santa Maria (Foto: Albert Esteves, 2006)

Situació Plaça de l'Església
Edifici reconstruït en estil neogòtic sobre les restes de l'antiga església, documentada des del segle XIII i probablement reformada o reconstruïda durant el segle XV. En destaca l'airós campanar de sòlida base quadrada que esdevé vuitavat als nivells superiors. Pel que fa a l'interior, la nau central es cobreix amb volta de canó apuntada, amb llunetes, sostinguda per grans arcs agivals que descansen sobre pilars rectes, alguns d'ells amb semicolumnes encastades. Als peus del temple hi ha el cor, recolzat sobre un gran arc escarser. Al costat de l'altar major hi ha un orgue instal·lat el 1990.