Cases del carrer Llibreteria, 7-11
(Barcelona | Barri de la Catedral - Barcelonès)

Barcelona - Llibreteria, 9, plànol (Arxiu Municipal Contemporani de Barcelona)

EstilRomanticisme
AutorFrancesc Daniel Molina Casamajó
Situació Llibreteria, 7-11
Tot i que es tracta de tres edificis independents, les façanes van ser projectades de forma unitària, com si es tractés d'un de sol. Consten de planta baixa i quatre pisos, amb un tractament diferenciat entre plantes en la composició de les façanes. Així, el primer pis té els balcons més amples i l'ornamentació entre obertures està formada per plafons buidats amb un medalló al centre. Els dos pisos intermedis, en canvi, mostren relleus de terracota amb sanefes trenades o llaceries. El pis superior mostra una composició més senzilla.

A l'Arxiu Municipal Contemporani de Barcelona es conserva el projecte del núm. 9, promogut per Ramon Ginesta i signat per l'arquitecte Francesc Daniel Molina, l'any 1866.