Escultura Els Tres Gitanets
(Barcelona | Casa de la Ciutat - Barcelonès)

Barcelona - Casa de la Ciutat. Escultura Els Tres Gitanets (Rebull)

Barcelona - Casa de la Ciutat. Escultura Els Tres Gitanets (Rebull) (Foto: Albert Esteves, 2023)

AutorJoan Rebull
Situació Casa de la Ciutat. Vestíbul
L'original en guix d'aquesta obra, que ja tenia un precedent em forma de pintura a l'oli, es va fer l'any 1946 i l'escultura de bronze, el 1976. Poc després de la mort de l'artista, l'any 1982 va ser donada per la seva vídua a l'Ajuntament de Barcelona.

Es tracta de tres nois nus, dempeus, agafats per les espatlles que, segons el mateix artista, evoquen un record d'infantesa. L'obra estava pensada com a monument funerari propi i, de fet, una còpia de la mateixa està situada sobre la tomba de l'artista al cementiri de Reus.

Joan Rebull (Reus, 1899 - 1981) ha estat considerat com un dels representants més tardans del Noucentisme, tot i que no va es va deixar seduir tant com altres per l'antiguitat clàssica i va cercar la inspiració en les formes més naturals, centrant l'atenció més en els volums que en els detalls.