Escultura Dona
(Barcelona | Casa de la Ciutat - Barcelonès)

Barcelona - Casa de la Ciutat. Escultura Dona (Miró)

Barcelona - Casa de la Ciutat. Escultura Dona (Miró) (Foto: Albert Esteves, 2023)

AutorJoan Miró Ferrà
Situació Casa de la Ciutat. Vestíbul
Obra de Joan Miró, de l'any 1981, que va ser donada a l'Ajuntament de Barcelona per l'artista en commemoració del seu noranta aniversari, pocs mesos abans de morir. És una figura de bronze, vagament antropomòrfica, formada per un cos cònic, amb dos apèndixs laterals, i dues concavitats frontals, el qual està unit a una forma horitzontal més regular i polida, que simbolitza el cap. En aquest cap hi podem veure una incisió que suggereix alhora les celles i la boca, un petit forat a manera d'ull i una forma irregular sobresortida que representa el nas.