Escultura La Bona Acollida
(Barcelona | Casa de la Ciutat - Barcelonès)

Barcelona - Casa de la Ciutat. Escultura La Bona Acollida (Viladomat)

Barcelona - Casa de la Ciutat. Escultura La Bona Acollida (Viladomat) (Foto: Albert Esteves, 2007)

AutorJosep Viladomat Massanas
Situació Casa de la Ciutat. Escala negra
En una fornícula de la denominada escala negra de la Casa de la Ciutat, dissenyada als anys vint del segle passat per Adolf Florensa, hi ha una escultura en marbre, datada l'any 1923, obra de Josep Viladomat (Manlleu, 1899 - 1989), instal·lada en aquest lloc l'any 1930. Es tracta de la figura d'una dona jove, coberta amb un vestit obert al pit, que la noia cobreix púdicament amb la mà, que té un infant nu abraçat a les seves cames. Ha estat interpretada com una obra de caire religiós que representa la Caritat, tot i que altres fonts la identifiquen amb la Maternitat.