Portal de la Pietat
(Barcelona | Catedral de Barcelona - Barcelonès)

Barcelona - Catedral. Porta de la Pietat (Foto: Albert Esteves, 2019)

Barcelona - Catedral. Porta de la Pietat (Foto: Rossend Gri, 2021)

AutorMichael Lochner
Situació Carrer de la Pietat
És una porta d'arc conopial florejat, amb arquivoltes i pinacles, ornats també amb relleus de flors. És una de les portes exteriors del claustre, construïda cap als anys vint del segle XV.

La part més destacada és el timpà de fusta, obra de l'escultor alemany Michael Lochner, documentat a Barcelona cap a l'any 1483. És una representació de la Pietat envoltada dels símbols de la Passió i, al racó inferior, una imatge del donant del relleu, el canonge Berenguer Vila. Des de 1971, el relleu que es pot veure a la porta és una rèplica, l'original està dipositat a l’annex que el Museu Diocesà té al costat de l’església de Sant Sever.