Sepulcre de la família Girona
(Barcelona | Catedral de Barcelona - Barcelonès)

Barcelona - Catedral. Sepulcre de la família Girona (Foto: Albert Esteves, 2020)

Barcelona - Catedral. Sepulcre de la família Girona (Foto: Albert Esteves, 2007)

AutorManuel Fuxà Leal
Situació Catedral de Barcelona. Claustre
Situat en una de les capelles del claustre, el monument funerari de la família Girona va ser realitzat per l'escultor Manuel Fuxà (Barcelona, 1850 - 1927), un escultor naturalista, influït pel Modernisme. Està presidit per les Virtuts Teologals (Fe, Esperança i Caritat) representades per les figures de tres dones joves, amb els atributs iconogràfics tradicionals. La Fe (al centre) amb un calze a les mans, l'Esperança, amb una àncora i la Caritat, amb un nadó als braços.

Manuel Girona i Agrafel (Barcelona, 1817 - 1905) va ser un important financer, fundador i president del Banc de Barcelona i del Banc Hispano Colonial i primer president de la Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Navegació.