Escultura Entre el sueño y el deseo
(Esplugues de Llobregat - Baix Llobregat)

Esplugues de Llobregat - Escultura Entre el sueño y el deseo (Foto: Albert Esteves, 2019)

Esplugues de Llobregat - Escultura Entre el sueño y el deseo (1)

AutorAlberto José Meseguer García
Situació Parc de la Solidaritat
Escultura realitzada l'any 2007 i que va guanyar el IV Concurs Nacional d’Escultures en marbre de Macael de l’any 2007. L'Ajuntament d'aquest poble d'Almeria en va fer donació l'any 2008. L'obra stà feta en marbre blanc i consisteix en un cap, situat sobre un pedestal, amb mig rostre desfigurat, com si fos una obra inacabada.

En un article signat per Josep Lluís Barrasa* l'autor de l'obra, Alberto J. Meseguer, la definia d'aquesta manera. en aquesta obra volia integrar els conceptes de cos i de territori. Hi ha un rostre i un mapa que es fusiona en ell. Volia expressar que la terra s’integrava en el cos. El meu germà em va servir de model per el rostre. És seva la mitja cara de l’escultura. L’altra part, la que sembla una forma més en brut, reprodueix el relleu de la província d’Almeria. Et diré la raó: el concurs tenia lloc a Macael (Almeria). I era aquí que havíem d’esculpir en un temps determinat. Aquesta és una obra que vaig dissenyar específicament per aquest concurs. Vaig voler rendir un homenatge a la província d’Almeria.

Article escrit per Josep Lluís Barrasa i publicat a la
revista Crònica de la Vida d’Esplugues, núm 677, juliol - setembre de 2013